Tech As A Service

Technology as a Service (ook wel bekend als Tech as a Service of TaaS) is een abonnementsmodel voor kantoorapparatuur. Sommige aanbieders noemen dit ‘Device-as-a-Service’ (DaaS).

Dit moderne concept omvat het leveren van laptops, desktops, smartphones, monitoren, printers, scanners, tablets en meer, betaald op bijvoorbeeld maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse basis. In de meeste gevallen kun je ook software, diensten en ondersteuning bundelen als je dat wenst, omdat bedrijven die deze service aanbieden tevens gelicentieerde resellers zijn van software zoals Microsoft Office 365 en Google G-Suite.

Je hoeft dus niet langer een grote kapitaalinvestering te doen in je IT-hardware, maar kunt het leasen het zolang je het nodig hebt. Je kunt het abonnement flexibel up- en downgraden naarmate de vraag naar verschillende apparaten toeneemt of afneemt. Dit betekend dat je geen oude hardware meer hoeft te gebruiken, maar deze vaker kunt vernieuwen en tegelijkertijd geld kunt besparen. Het TaaS bedrijf neemt dus de oude hardware terug en kan het zelfs verrekenen met een nieuw contract. In sommige gevallen kun je gebruik maken van een koopoptie en koop je hetzelfde assortiment, maar betaalt dit indien gewenst in termijnen af.

Waarom verschuift IT naar een ‘as a Service’ model?
Je zult wellicht gehoord hebben van ‘Software as a Service’ (SaaS), ‘Infrastructure as a Service’ (IaaS) of ‘Platform as a Service’ (PaaS) bijvoorbeeld. De “as a Service” branche heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Daar zijn verschillende redenen voor:

  • Bedrijven en consumenten willen het liefst de meest actuele technologie en diensten.
  • Modellen met regelmatige facturering en doorlopende ondersteuning in plaats van een grote factuur vooraf zijn aangenamer voor het budget.
  • Flexibiliteit om zich aan te passen aan nieuwe technologieën en om de infrastructuur uit te breiden is een pré.

Wat zijn de voordelen van het over te stappen op TaaS?
Er zijn tal van goede redenen voor bedrijven om over te stappen op Tech-as-a-Service. Het is goedkoper en flexibeler met voorspelbare regelmatige uitgaven en geen aanloop kapitaalkosten. Je kunt je budget dus optimaliseren en facturering vereenvoudigen, waardoor het beheer van activa gemakkelijker plaatsvindt.

TaaS bedrijven bieden een uitgebreid assortiment laptops, tablets, telefoons, monitoren en printers, waaronder alle grote merken. Je kunt jouw infrastructuur organisch laten groeien naarmate het bedrijf zich uitbreid of nieuwe soorten apparaten nodig heeft. Je kunt de ondersteuning van hardware en IT-diensten combineren – en in bijna alle gevallen zelfs je printsysteem.

Zo kun je je aanpassen aan de technologische vooruitgang, in plaats van te wachten tot de laatste cent is opgebruikt van de apparaten die je een paar jaar geleden met een grote investering hebt aangeschaft. TaaS biedt zowel ondernemers als consumenten een ‘versnelde vernieuwingscyclus’.

Werknemers krijgen sneller de meest recente technologie-ervaring, wat hun productiviteit ten goede komt.

Je hoeft je niet te ontdoen van apparaten die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen – deze worden aan het einde van het abonnement geretourneerd.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden
TaaS is een zeer flexibele regeling, maar hier zijn enkele dingen die je zou kunnen doen – de aantallen staan niet vast, aangezien de meeste TaaS bedrijven vaak een pakket op maat voor je samenstellen:

  • Levering van vijf PC’s en dertig iPads voor een klaslokaal
  • Vijf ‘thuiswerkplekken’ – telefoon, laptop, externe monitor en toetsenbord, desktop printer en tablet voor vijf van je remote medewerkers
    -25 ‘werkplekken’’ voor je kantoor – laptop en docking station, telefoon, tablet en een gedeelde printer/scanner in de hal
    -Laptops leasen voor studenten of leerlingen
    -Je bent in de regel ook niet beperkt tot één bepaald merk of model van tablet, laptop, enz.

Nu de technologie in een recordtempo verandert, is het aanbieden van strategische en flexibele oplossingen van cruciaal belang om de concurrentie voor te blijven en je bedrijf te laten groeien. Met TaaS liggen alle hulpmiddelen hiervoor binnen je budget en handbereik.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie en een prijsopgave

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.