Versterk je online beveiliging met verbeterde wachtwoordgewoontes

  • Vergemakkelijk de toegang tot apps met gevoelige informatie, zelfs zonder Single Sign-On (SSO), en zorg voor beveiligd delen.
  • Breid de acceptatie uit door automatisering te gebruiken en houd proactief toezicht op de sterkte van wachtwoorden in de hele organisatie.
  • Verminder het gebruik van wachtwoorden nog verder door alternatieven voor wachtwoordaanmelding te bieden.

Sla wachtwoorden veilig op en vul ze automatisch in op alle apparaten

  • Maak een einde aan hergebruik van wachtwoorden met de ingebouwde wachtwoordgenerator.
  • Vul wachtwoorden en info in met één klik, op elk apparaat.
  • Beoordeel uw veiligheidsgedrag en monitor datalekken.
  • Beperk de noodzaak van ingetypte wachtwoorden tot een minimum voor een ervaring zonder wachtwoorden.

Wat is een wachtwoordmanager?

Of het nu voor persoonlijk gebruik is of op de werkvloer, de meeste mensen hebben zoveel online accounts dat het onmogelijk is om al die wachtwoorden te onthouden. Bovendien wordt maar liefst 81% van de datalekken veroorzaakt door zwakke of hergebruikte wachtwoorden. Daarom is het van cruciaal belang om voor elk account een sterk en uniek wachtwoord te gebruiken. Maar hoe kun je al die complexe wachtwoorden onthouden? Dat is waar een betrouwbare, veilige wachtwoordmanager van pas komt.

Een wachtwoordmanager neemt de taak van het aanmaken, onthouden en invullen van wachtwoorden van je over. Wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt bij een online account, slaat de wachtwoordmanager, zoals LastPass, je wachtwoord en gebruikersnaam veilig op. Wanneer je later terugkeert naar dat account, vult de wachtwoordmanager automatisch je inloggegevens voor je in.

Welke websites moet ik beschermen met mijn wachtwoordmanager?

Heel simpel: alle websites. Maar waar begint u met het opzetten van een wachtwoordmanager?

 

Online bankieren

Het gemak van online bankieren is onmiskenbaar, maar als het om uw financiën gaat, is extra beveiliging geen overbodige luxe. Bewaar uw aanmeldingsgegevens voor financiële accounts veilig in een wachtwoordmanager. Deze informatie wordt versleuteld en zorgt ervoor dat elk wachtwoord uniek is.

E-mail

Uw e-mailaccount is de sleutel tot uw online leven. Voor veel online accounts wordt het wachtwoord gereset via uw e-mailadres. Daarom is het cruciaal om uw e-mailaccount goed te beveiligen. Een wachtwoordmanager kan u helpen bij het genereren van een sterk wachtwoord en het veilig opslaan ervan.

Sociale media

Uw sociale media-accounts bevatten veel persoonlijke informatie, en dat maakt ze aantrekkelijk voor hackers. Het is verstandig om sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken voor deze websites en ze op te slaan in LastPass of een vergelijkbare wachtwoordmanager.